Megmentjük az autóját, Budapesten is! Automentés Budapest

Megmentjük az autóját, Budapesten is! Automentés Budapest

Sajnos mindenkinek van egy ismerőse, vagy hallott már valakiről, akinek pont rosszkor robbant le az autója. Persze van olyan, hogy ez jó időben is történhet? Természetesen! Mégpedig akkor, ha előre fel vagyunk készülve a legtöbb eshetőségre. Ez nem azt jelenti, hogy legyen az autóban mindig egy új kuplung vagy egy fékrendszer biztos, ami biztos. Viszont, akkor mire utalhatunk? Arra, hogy olyan lehetőségekre készüljünk fel, amit meg is tudunk oldani az adott helyzetben, például egy autómentés hívása.

Nehéz helyzetek

Minden évben egyre több és több autót adnak el a világban, így Magyarországon is. A legnagyobb gondok az autómentés Budapesten és az autópályán szokta jelenteni. Gondoljunk bele, ha épp az autópályán áll meg az autó. Messzi megállók, nagy sebességű autók körülöttünk. Életveszélyes. Ugyanígy, ha akár egy nagyvárosban vagy épp autómentésre Budapesten van szükség. Itt nem feltétlenül a száguldozó autók jelentik a legnagyobb gondot, hanem a torlódás lehetősége.

De honnan lehet tudni, hogy kinek a szolgáltatása jó?

Természetesen az ár/szolgáltatás arányából. A mai világban már a szolgáltatást végző cég nem csak az autóra figyel oda, hanem a sofőrrel is foglalkozik. Legalább is, ilyen lehetőség is van. Másik fontos szempont az autómentés szolgáltatás minőségének értékelése. Manapság, már az sem újdonság, hogy lehetőség nyílik a szolgáltatást igénybe vevőknek visszajelzést adni az interneten. Használjuk a technológiát, hiszen a segítségünkre lehet minden fontosabb döntésnél.

Mik a leggyakoribb meghibásodások, amikor autómentésre van szükség?

Sajnos azt kell mondjuk nagyon hosszú a lista, viszont íme a néhány példa, amelyek a leggyakrabban előfordulnak:

  1. Elektromos problémák,
  2. Gyújtással kapcsolatos bonyodalmak,
  3. Kerékcsere,
  4. Üzemanyaggal kapcsolatos gondok,
  5. Mechanikai problémák,
  6. Kuplung meghibásodása.

És ez még csak halmozódhat. Azonban ne csüggedjünk. Nagy mértékben csökkenthetők a költségek, abban az esetben, ha folyamatosan szervizeljük az autónkat. Nagyon sokan nem fektetnek elegendő hangsúlyt erre és éppen ezért kerülnek nagyobb bajba. A rendellenesség észlelésekor azonnal szervízbe vitt autó kevesebb eséllyel robban le út közben, így megspórolható az autómentés.

Záró gondolatok

Legyen szó autópályáról vagy akár Budapestről az autómentés ma már nem luxus, azonban rendszeres szervizeléssel elkerülhető. A baj mindig megtalálja az embert éppen ezért érdemes előre tájékozódni. Jöjjünk ki a legjobban az adott helyzetből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük