Félretankolás

Félretankolás
Félretankolás
+36 20 563 0389

Félretankolás – egy ismert, ám bosszantó jelenség az autósok körében. Sokan még a benzinkútnál felismerik, hogy hibát követtek el, mások csak később, ha megáll az autó vagy el sem indul. A félretankolás fogalma mögött több ok is megbújik, és fontos, hogy tudjuk, mit tegyünk ilyenkor.

Mi a félretankolás?

A félretankolás akkor történik, amikor a benzines autóba gázolajat, vagy a dízel autóba benzint tankolunk. Ez gyakran motor- és tartozékkárosodással jár.

Miért történhet meg a félretankolás?

Előfordulhat, hogy az üzemanyagokat összekeverik a kútnál. A figyelmetlenség vagy a rendellenes kútfej miatt észre sem vesszük, hogy rossz üzemanyagot tankolunk. Ez ritka eset, de előfordul, és ilyenkor gyakran autómentésre van szükség.

Figyelmetlen pillanatok – nagyobb balesetek

Az emberi figyelem gyakran hibázik, különösen a beszélgetés, telefonálás vagy más tevékenységek közben. Ilyenkor könnyebb elkövetni a hibát, és rossz üzemanyagot tölteni. Ez különösen valószínű, ha a családnak két különböző üzemanyaggal működő autója van.

Mit tehetek félretankolás esetén?

  1. Az üzemanyagot le kell engedni a járműből a helyszínen.
  2. Szervízbe kell szállítani az autót beindítás nélkül.

Lukács autómentő: Megoldás a félretankolásra

Ha félretankolás miatt autómentésre van szükség, állunk rendelkezésre. Speciális eszközökkel próbáljuk eltávolítani a rossz üzemanyagot, és ha ez nem sikerül, beszállítjuk az autót a megfelelő szervízbe.

Ha egy szerencsétlen véletlen folytán Önnel is megtörténik, hogy nem megfelelő üzemanyagot töltött az autójába, őrizze meg nyugalmát. Majd hívjon minket, és mi indulunk is segíteni!